hyresratt-sverige.se: Hyresrätt i Sverige

Hyresrätt i Sverige

Om Sverige
Sverige är beläget i norra Europa och tillhör Skandinavien. Landet avgränsas av den Bottniska viken med Finland i öst och Norge i väst. Söder om Sverige ligger Danmark, med ett avstånd på bara 4 km från landsgränsen. Sverige är en välutvecklad industristat och anses som ett av världens rikaste länder.
Idag bor det strax över 9,7 miljoner människor i Sverige, varav majoriteten av Sveriges befolkning bor i städer. Ca 2 miljoner bor i de tre största städerna; Stockholm, Göteborg och Malmö. Den växande befolkningen gör att landet har några av Europas snabbast växande städer.Bostäder i Sverige
I Sverige finns det tre huvudsakliga bostadstyper; hyresrätt, bostadsrätt och äganderätt. På grund av att befolkningen i Sverige ökar, stiger efterfrågan på boende. Framförallt har efterfrågan på hyresrätter ökat i storstäderna då allt fler ungdomar, studenter och nyinflyttade söker sig hit. Ca 35 % av Stockholm bostäder är hyresrätter. Bland många studenter har det blivit allt vanligare att hyra ett rum i lägenhet eller en studentbostad.
I Sverige har du också möjlighet att investera i en bostadsrätt. Genom att köpa denna typ av lägenhet köper du en del av en ekonomisk förening och har rätten att använda bostaden. En stor del av Sverige befolkning bor även i villa, i form av småhus, flerbostadshus, kedjehus etc. Denna bostadstyp är också bland den vanligaste i Sverige och kallas äganderätt.Länkar om Sverige
Sverige på Wikipedia
Besök Sverige
Leva och Bo i Sverige

Denna hemsida har skapats av en av Sveriges ledande bostadsportaler med syftet att hjälpa de som är i behov av en bostad. Klicka på länkarna till höger för att påbörja din sökning efter en hyresrätt. Du får en överblick över alla relevanta hyresbostäder som finns på marknaden just nu. Med lite tur har du hittat en bostad inom fem minuter.

Icon CO2 neutral website English transparent.png